Μεγάλη μάχη στη Χαλκιδική για την αποκατάσταση οδικού δικτύου και ηλεκτροδότησης

Τις πληγές της μετρά η Χαλκιδική μετά τη φονική κακοκαιρία, που στοίχισε τη ζωή σε έξι τουρίστες.

Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στη Χαλκιδική, Μαγδαληνή Συρδάρη, επισήμανε  ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξουν τα σημεία του οδικού δικτύου όπου έχουν πέσει δέντρα και δεν υπάρχει πρόσβαση.

Η μεγάλη μάχη που δίδεται είναι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο και η ηλεκτροδότηση, που είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της φυσικής καταστροφής, που έπληξε χθες τη Χαλκιδική.
«Η Ελλάδα θρηνεί έξι αθώα τμήματα, έξι τουρίστες, οι οποίοι ήλθαν για διακοπές και δυστυχώς έπεσαν θύματα του ακραίου αυτού καιρικού φαινομένου. Είναι κάτι το οποίο έχει συγκλονίσει τους πάντες» είπε ο κ. Καράογλου.
Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα, διευκρίνισε ότι «το πρώτο πόδι έχει τεράστιο πρόβλημα, ένας πυλώνας της ΔΕΗ έχει πέσει, έχει κλείσει και τον δρόμο που κατεβαίνει για το πρώτο πόδι και δεν υπάρχει ρεύμα στο πρώτο πόδι», γι’ αυτό «έχει έλθει ήδη γερανός από την περιφέρεια να σηκώσει τον πυλώνα αυτό, για να ανοίξει ο δρόμος».
«Από τα χαράματα ήταν εδώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Χρυσοχοΐδης κι ο υπουργός Εσωτερικών, κύριος Θεοδωρικάκος, εγώ, ο υπουργός Υποδομών, κ. Καραμανλής, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και προσπαθούμε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και τον δήμαρχο Προποντίδας να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Ευτυχώς είναι ήρεμη η κατάσταση, με την έννοια ότι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ακραία καιρικά φαινόμενα, αυτό όμως που είναι το μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί και δεν εξαρτάται από εμάς, είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Περιμένουμε τον ΑΔΜΗΕ να φέρει συνεργεία, καταρχήν να διακόψει το ρεύμα, για να σηκωθεί ο πυλώνας που έχει κλείσει τον δρόμο και στη συνέχεια να δούμε με ποιον τεχνικό τρόπο -με bypass από ό,τι λένε οι τεχνικοί- θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, γιατί αυτό είναι  και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε λίγο δεν θα έχουμε νερό, και βεβαίως υπάρχει κίνδυνος για τα προϊόντα, με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται εδώ πέρα», ανέφερε ο υφυπουργός.
Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών διευκρίνισε ότι «ήδη συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας, καθώς και κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ με μηχανικούς, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της καταγραφής».
Σε ό,τι αφορά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Καράογλου δήλωσε: «Δεν θα γίνει η τελετή. Σε λίγο θα πάμε με τον κ.Θεοδωρικάκο να συναντήσουμε την απερχόμενη υφυπουργό κ. Χατζηγεωεργίου. Δε θα γίνει τελετή, θα γίνει απλά η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων, παρουσία του υπουργού. Είναι σήμερα οι συνθήκες τέτοιες, που δεν επιτρέπουν τελετή επίσημη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *