Αυτή η άσκηση 10 λεπτών ισούται με 44 λεπτά ύπνου!

Ο ύπνος πρέπει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες μας προτεραιότητες, συχνά όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μία νέα μελέτη, βρήκε έναν τρόπο που πιθανώς βοηθάει να αισθανόμαστε λίγο πιο ανανεωμένοι, χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε το snooze. Αφιερώνοντας μόνο 10 λεπτά σε ασκήσεις ενσυνειδητότητας κάθε μέρα, θα μπορούσαμε να πετύχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα που θα μας χάριζαν 44 λεπτά ύπνου.

Τι ακριβώς όμως είναι η πρακτική της ενσυνειδητότητας; Αν και συχνά ο όρος ερμηνεύεται διαφορετικά για τον καθένα, μπορεί να αναφέρεται σε έννοιες από τον παραδοσιακό διαλογισμό έως τις ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας, όπως για παράδειγμα οι περίπατοι ή οι τεχνικές βαθιάς αναπνοής.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο ξεχωριστές μελέτες σε ομάδες πραγματικά πολυάσχολων επιχειρηματιών  για να μετρήσουν τον ύπνο τους, τα επίπεδα άγχους και τις πρακτικές ενσυνειδητότητας, αν υπήρχαν. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ανέφεραν ότι ήταν ελάχιστα εξαντλημένα ήταν εκείνα που δεν είχαν μεν κοιμηθεί επαρκώς, αλλά είχαν βρει χρόνο να ασχοληθούν με μια ρουτίνα ενσυνειδητότητας.

Μια προειδοποίηση: Υπάρχει ένα όριο για το πόσο χρήσιμες μπορεί να είναι οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας. Αν ήδη κοιμάστε αρκετά και εξακολουθείτε να αισθάνεστε εξαντλημένοι, οι ασκήσεις δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές.Όπως αναφέρει το mindandbodygreen.com,  τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν την αποτελεσματικότηταν αυτών των πρακτικών στον περιορισμό του άγχους, όταν οι επιχειρηματίες είχαν κοιμηθεί λίγο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας, είναι αποτελεσματικές για τη μείωση του στρες, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ύπνο. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η αύξηση του βάρους και η απορρύθμιση των ορμονών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *