”Ερωτηματικά για την παραχώρηση της περιουσίας του δήμου Βόλβης, στην Ασπροβάλτα”

Κείμενο αναγνώστη στην σελίδα του volvipost στο facebook που αφορά την παραχώρηση . Οι απόψεις και οι πληροφορίες που αναφέρει εκφράζουν αποκλειστικά τον ίδιο

”Καταιγισμός δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες στον τύπο από τον Δήμαρχο Βόλβης για την αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου Βόλβης στην Ασπροβάλτα και την επένδυση τουριστικής μονάδας 50.000.000€, όπως και στους προεκλογικούς του λόγους.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τις πραγματικές πτυχές της και τα γεμάτα ερωτηματική διαδικασίες που αφήνει. Πως είναι δυνατόν να θέλει ένας δήμαρχος να αξιοποιήσει με το καλύτερο δυνατόν τρόπο την περιουσία του Δήμου του, για το καλύτερο δυνατόν συμφέρον των πολιτών του, και για το πως θα αξιοποιηθεί η έκταση αυτή μα μένει κρυφή και να το μαθαίνει ξαφνικά ο πολίτης όταν όλα έχουν τελειώσει, σαν να είναι μία ιδιωτική περιουσία του Δημάρχου και των συνεργατών του. Πως είναι δυνατόν να έχεις περιουσία ως Δήμος και αντί να ενημερώσεις το ευρύ κοινό για αυτήν, αντί να κάνεις ανοιχτή πρόσκληση να καταθέσουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με προτάσεις αξιοποίησης αυτής, δίνοντας τους επαρκή και λογικό χρόνο για αυτό, όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές περιπτώσεις, να προσκληθούν δυνητικοί επενδυτές για τουριστικές μονάδες, να αξιολογηθούν στην συνέχεια όλες αυτές οι περιπτώσεις, και στη συνέχεια να βγάλει έναν διαγωνισμό/πρόσκληση λαμβάνοντας υπόψη την καλύτερη πρόταση/ιδέα για την αξιοποίηση της περιουσίας σου,να το έχεις ως επτασφράγιστο μυστικό; Για ποιο λόγο ήταν κρυφό σαν να είναι μία προσωπική-ιδιωτική περιουσία του Δημάρχου και των συνεργατών του και έπρεπε να δοθεί η έκταση μόνο στον συγκεκριμένο επενδυτή που έφερε συγκεκριμένο δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου και αντιδήμαρχος σήμερα (Σ. Χ.), αντί να γίνει ανοιχτή πρόσκληση προτάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης; Πως δεν είχε και δεν έχει αντιδράσει κανένας σε όλη αυτή την συμπεριφορά και διαδικασία του Δημάρχου και των συνεργατών του;
Με τις γνωστές νομιμοφανείς διαδικασίες ο Δήμαρχος, ζήτησε απλά σε δύο εβδομάδες να κατατεθεί πρόταση εκμίσθωσης της έκτασης στην Ασπροβάλτα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, και μόνο όποιος ήταν καθόλα έτοιμος φυσικά θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση εκμίσθωσης για τουριστική επένδυση.
ΠΟΙΟΣ λογικός επενδυτής, ποιος πραγματικός επενδυτής μέσα σε 14 ημέρες, θα έκανε όλους τους υπολογισμούς του, όλες τις χρηματοοικονομικές του αναλύσεις, θα λάμβανε όλες του τις αποφάσεις από τα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας του, και ειδικά εάν είναι μεγάλες εταιρείες, αυτά είναι και χρονοβόρα, για να καταθέσει πρόταση εκμίσθωσης για επένδυση των 50, των 100, ή και μεγαλύτερη εκατομμυρίων ευρώ σε τουριστικές υποδομές; Δεν θα αγόραζε καραμέλες……… ΜΟΝΟ όποιος ήταν καθόλα έτοιμος εδώ και καιρό φυσικά….. και δεν είναι η πρώτη φορά που με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί ο Δήμαρχος…. για τους δικούς του λόγους….. Ποιο ήταν το συμφέρον του Δημάρχου έναντι του τόπου του, να προωθήσει συγκεκριμένη επενδυτική πρωτοβουλία συνεργάτη του Δημοτικού συμβούλου (Σ.Χ.); Τι ήταν αυτό που τον έκανε να μην ανοίξει την διαδικασία να προσκαλέσει προτάσεις δυνητικών επενδυτών για τουριστικές υποδομές, όταν βρυχάται η επενδυτική αγορά τουριστικών επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από πολύ μεγάλες επενδυτικές εταιρίες, παγκοσμίου βεληνεκούς ανά την Ελλάδα, αλλά να προωθήσει μόνο μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση που προώθησε συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δημάρχου; Υπάρχει κάτι που γνωρίζουν μόνο ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, για τους δικούς του λόγους; Πως είναι δυνατόν να μην έχει αντιδράσει κανένας για αυτό; Μόνο οι αφελείς δεν αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει και τι γίνεται τελικά με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, κάτω από τα μάτια όλων, κάτω από νομιμοφανείς διαδικασίες. Και δυστυχώς δεν καταλαβαίνει κανένας τίποτα, ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, δεν αντιδράει κανένας, πλήρης αδιαφορία από όλους. Μήπως όλους τους ενδιαφέρει απλά ο εαυτός τους, πως θα πάρουν καρέκλα και το κάτι τις τους, μισθό, ρουσφέτι κτλ σε βάρος των κορόιδων πολιτών μιας και έτσι δυστυχώς λειτουργεί ο Δήμος Βόλβης;
Είναι πολύ λυπηρές αυτές οι συμπεριφορές την στιγμή που όλοι προσχηματικά από ότι φαίνεται, προβάλουν ότι τους ενδιαφέρει ο τουρισμός και η αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Βόλβης. Μήπως τους ενδιαφέρει μέσα από την προβολή του ενδιαφέροντος τους για το τουρισμό να ικανοποιήσουν τους δικούς τους σκοπούς; Είναι λογικό να προβληματιζόμαστε και για την συνέχεια, όταν ένας άνθρωπος λειτουργεί και σκέφτεται με κριτήρια που προκαλούν τόσο μεγάλο προβληματισμός και τόσα πολλά ερωτηματικά, όταν λέει στις δηλώσεις του ότι θα αξιοποιηθούν εκτάσεις και σε άλλες περιοχές του δήμου, όπως τα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας, τι μπορεί να κρύβεται από πίσω και τι μπορεί να ετοιμάζεται, από την στιγμή που βλέπουν ότι προχωράει όλο αυτό και ότι κανένας δεν αντιδράει.
Είναι λυπηρό για τον Δήμο Βόλβης ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να εκ λαμβάνουν την δημοτική περιουσία και να την διαχειρίζονται σαν να είναι ιδιωτική περιουσία, με νομιμοφανείς διαδικασίες, για τους λόγους που αυτοί προφανώς γνωρίζουν πολύ καλά. Τώρα όμως όλοι γνωρίζουν, τώρα όλοι έμαθαν….. Δεν μπορεί να πει κανένας ότι δεν γνωρίζει… ότι δεν γνώριζε….. ότι δεν κατάλαβε….. Το δυσάρεστο είναι ότι βλέπουμε [ως δυστυχώς δεν είναι τα μόνα που γίνονται στο Δήμο…. δυστυχώς υπάρχουν και άλλα…… Όλοι έχουν την ίδια ευθύνη από οποιαδήποτε θέση και αν έχουν από την στιγμή που αδιαφορούν… Δεν τους δικαιολογεί τίποτα.
Ας έχουν κάποιοι στο μυαλό τους, ότι από ανθρώπους που τους αφήνουν και ενισχύουν με τον τρόπο τους αλλά και την αδιαφορία τους να λειτουργούν όπως παραπάνω, θα έρθει και η δικιά τους η σειρά αργά ή γρήγορα και μόλις κάνουν τη δουλειά τους μαζεύοντας σταυρουδάκια, να τους πετάξει σαν το σκυλί στον κάμπο τύπου “τέως Αντιδημάρχου – Γ. Μ. ” Γιατί τον τέως αντιδήμαρχο δεν τον γνώρισε πρώτη φορά μετά τις εκλογές, αλλά τον ήξερε πάρα πολύ καλά και πριν τις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *