Η επιτροπή προσφυγικού Βόλβης, διαχωρίζει την θέση της από συμπεριφορές

Ενημέρωση για τις μέχρι τώρα κινήσεις της στο θέμα της μη εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στον δήμο Βόλβης κάνει με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή του δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ διευκρινίζει ότι δεν εκφράζεται από εντάσεις μεταξύ πολιτών και ακροδεξιές ή φασιστικές συμπεριφορές. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 συγκλήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλβης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε το επίμαχο θέμα «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό».

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν οι περισσότεροι φορείς του Δήμου Βόλβης καθώς και πλήθος κατοίκων. Έπειτα από ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, των  φορέων αλλά και κατοίκων, προτάθηκε  η συγκρότηση  Επιτροπής προκειμένου να διαχειριστεί το επίμαχο θέμα προσφυγών – μεταναστών στην περιοχή μας.

Την επόμενη μέρα, με παρουσία όλων των εκπροσώπων των φορέων ορίστηκε επταμελή επιτροπή  για την επίλυση του επίμαχου ζητήματος.

Έπειτα από τις τοποθετήσεις που έγιναν, αποφασίστηκε η επιτροπή αυτή να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας (Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα). Τόσο ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τοποθετήθηκαν κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε τα ανακοινωθέντα από την πολιτεία και ιδιαίτερα από τον αρμόδιο Υπουργό Κ. Θεοδωρικάκο να τυχαίνουν της υλοποίησης περί μη εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών καθώς και της απομάκρυνσης των εναπομείναντων εδώ.

Θυμίζουμε ότι η περιοχή μας καλείται να προστατεύσει το τουριστικό προϊόν της εφόσον στηρίζεται σε αυτό και στο μέλλον του. Σε κάθε περίπτωση διαχωρίζουμε τη θέση μας ως επιτροπή σε ότι αφορά τις εντάσεις και διαπληκτισμούς μεταξύ πολιτών καθώς επίσης και με τα όργανα της πολιτείας.

Τονίζουμε ότι κάθε αιχμή ρατσισμού και ακροδεξιών συμπεριφορών μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟΪΤΣΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΑΚΟΣ

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΛΟΥΜΟΥΔΗΣ

ΠΑΠΑΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μια σκέψη στο “Η επιτροπή προσφυγικού Βόλβης, διαχωρίζει την θέση της από συμπεριφορές”

 1. Φασιστικη συμπεριφορα ειναι να αγνοεις την θεληση της πλειψηφιας των πολιτων..

  Το ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΟ, δεν ηταν στο προγραμμα του Δημαρχου, ουτος ωστε να εχει μια μορφης αποδοχή, ουτε υπηρχε καμια μορφης ένταση μεταξυ των Δημοτων…

  Η Ελλαδα δεν χρειαζετε ΕΠΟΊΚΟΥΣ, εχει ανεργια που διωχνη τους Έλληνες στο εξωτερικο..

  Και σιγουρα δεν χρειαζετε εποικους μουσουλμανους, οι οποιοι δεν εχουν ενταχτη σε καμια κοινωνια, κανενος ευρωπαικου κρατους τα τελευταια 60 χρονια..
  Ρωτηστε να μαθετε..

  Μην δημιουργητε προβληματα μη ανατρεψημα στην πατριδα, τον τοπο σας..

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑΑΑ.
  ομορφα ωραια δημοκρατικα..!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *