Μετακινούνται υπάλληλοι του δήμου Βόλβης

Αδειάζουν από υπαλλήλους τα δημαρχεία της χώρας λόγω του μέτρου της κινητικότητας, με κίνδυνο σημαντικές υπηρεσίες, και ειδικότερα αυτές που χαρακτηρίζονται από τους δημάρχους υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», να μείνουν χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Οι δήμαρχοι δεκάδων δήμων εκπέμπουν SOS στο υπουργείο Εσωτερικών και ζητούν από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να μεριμνήσει πριν να είναι αργά και καταρρεύσει το σύστημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία σε ρεπορτάζ της, το ζήτημα της κινητικότητας των υπαλλήλων που προκαλεί πονοκέφαλο στους δημάρχους θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του 2020 του δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, έπειτα από αίτημα των αιρετών τόσο των 14 Θεσσαλονίκης όσο και των 24 των υπολοίπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σώμα μάλιστα θα λάβει υπόψη και την απόφαση που πήρε ήδη η ΚΕΔΕ με βάση την εισήγηση του α’ αντιπροέδρου, δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Λ. Κυρίζογλου. Την ίδια ώρα, την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να προβούν στον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη δρομολόγηση των μετατάξεων/αποσπάσεων τις οποίες αιτήθηκαν υπάλληλοι που επιθυμούν να φύγουν από τις υπηρεσίες τους.

Οι δήμαρχοι της χώρας ζητούν από τον υπουργό να θεσμοθετήσει, ώστε οι όποιες μετακινήσεις πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μέτρου της κινητικότητας (α’ κύκλος 2019) των δημοσίων υπαλλήλων, που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες (η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2019) να γίνουν «με τη σύμφωνη γνώμη» τους. Η απουσία αυτής της πρόβλεψης έχει ως αποτέλεσμα δημοτικοί υπάλληλοι που κρίνουν ότι η δουλειά τους είναι απαιτητική, τα ωράρια εξαντλητικά και η πίεση μεγάλη να μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφήνοντας πίσω τους μεγάλα κενά και σε πολλές περιπτώσεις το… χάος.

Οκτώ υπάλληλοι διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών από τους συνολικά 130 έχουν καταθέσει αίτηση για μετάταξη στο δήμο Βόλβης, σύμφωνα με το δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα.

Ο ίδιος σχολιάζει ότι οι δήμοι ήδη υπολειτουργούν και ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να κάνει δεκτό το αίτημα των δημάρχων, ώστε για την όποια μετακίνηση να υπάρχει «σύμφωνη γνώμη» του δημάρχου ή όπως προτείνει σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *