Κ. Καραμανλής: ”Μεγάλο στοίχημα η ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης”

Στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Πρώτη Σερρών, παρουσιάστηκε, χθες το μεσημέρι, το Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρουπαρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα (Αχιλλέα) Καραμανλή, των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστου Μέτιου, του “οικοδεσπότη” δήμαρχου Αμφίπολης Στέργιου Φραστανλή αλλά και δεκάδων δημάρχων μακεδονικών πόλεων.

Κ. Καραμανλής- Μεγάλο στοίχημα η ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης

Από την πλευρά του, ο Κώστας (Αχ.) Καραμανλής χαρακτήρισε θετική πρωτοβουλία τη δημιουργία του Δικτύου Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και υπογράμμισε πως θα στηριχθεί η προσπάθεια, αλλά στόχος είναι να έρθουν κι άλλοι ιδιωτικοί φορείς «γιατί μόνο μέσα από συνέργειες θα μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα με προοπτική και μέλλον».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός στο Μνημείο της Αμφίπολης, τονίζοντας πως για «ιδεοληπτικούς λόγους», η προηγούμενη κυβέρνηση «το έβαλε στην άκρη» και επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν οι μοναδικοί φορείς που στήριξαν την προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου.

«Μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων είναι η ανάδειξη του μνημείου με υποδειγματικό τρόπο για να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος, όπως έγινε με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Στήριξη στο Δίκτυο από περιφερειάρχες και δημάρχους

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως «η παρουσία όλων των ανθρώπων σήμερα εδώ φανερώνει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας ενώνει όλους και ότι τόσα χρόνια μετά τον θάνατό του εξακολουθεί να μας κινητοδροτεί όλους για το καλό της Μακεδονίας».

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του Δικτύου, ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη, την προβολή και τη διάδοση της Μακεδονίας και της ιστορίας της θα έχει τη στήριξη της Περιφέρειας. «Θα είμαστε δίπλα για να προβάλλουμε τη μοναδικότητα της μακεδονικής γης» τόνισε και προσέθεσε: «Η Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης όλης της Ελλάδας».

Όπως και ο κ. Καραμανλής έτσι και ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο μνημείο της Αμφίπολης, σημειώνοντας πως «τέσσερα χρόνια, το μνημείο βρέθηκε μέσα σ΄ ένα συρτάρι εγκαταλελειμμένο» και υποστηρίζοντας πως «ήταν πολιτική επιλογή το μνημείο να μην αναδειχθεί, με αποτέλεσμα αυτή η επιλογή να έχει ως αποτέλεσμα, το μνημείο να κινδυνεύσει με κατάρρευση».

Την υποστήριξή του στη δημιουργία του Δικτύου υπογράμμισε και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι το Δίκτυο αυτό αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη πόλεων και περιοχών. «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης θα στηρίξει αυτή την κοινή προσπάθεια», διαβεβαίωσε ο κ. Μέτιος.

Τους δημάρχους των πόλεων της Μακεδονίας που έδωσαν το “παρών” στη σημερινή εκδήλωση καλωσόρισε ο “οικοδεσπότης” δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο οποίος ανέφερε ότι «η μακεδονική ιστορία μέσα από το Δίκτυο των μακεδονικών πόλεων θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *