Δημιουργείται στα Βρασνά μεγάλη έκταση για ανακύκλωση

«Πράσινα Σημεία» σε τέσσερις Δήμους της Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις χρηματοδότησης.
Τα «Πράσινα Σημεία θα δημιουργηθούν στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Θερμαϊκού και Χαλκηδόνας και θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά τον δήμο Βόλβης, το κεντρικό «Πράσινο Σημείο» χωροθετείται στα Βρασνά. Θα βρίσκεται στο κέντρο του παραλιακού μετώπου και θα εξυπηρετεί, σε πρώτη φάση, τις ανάγκες του συνόλου του Δήμου.

Ο χώρος βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή, είναι έκτασης  1.000 τ.μ. και έχει εύκολη πρόσβαση από αγροτικές οδούς. Η ανάπτυξη του «Πράσινου Σημείου» σε αυτό το χώρο μπορεί να ενταχθεί αρμονικά με το ευρύτερο περιβάλλον, με τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων με υλικά προσφιλή με το περιβάλλον, την αισθητική των κτιρίων, την περίφραξη και την φύλαξη του χώρου, την ανάπτυξη υψηλής φύτευσης περιμετρικά της όλης εγκατάστασης.

Πρόκειται για οριοθετημένο και διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένο από το Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση. Στόχος είναι η διαχείριση 619 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *