Σταυρός! Παραλίες και ”στέκια” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Παραλία Σταυρού! Όλα τα «λεφτά» τα Πλατάνια στην περιοχή που δίνουν άλλη αίγλη και φυσικά δροσιά.

Προσοχή, εμείς από την σειρά μας καταγράψαμε τα μαγαζιά εστίασης και beach bar που βρίσκονται μόνο μπροστά στην παραλία, όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά ή δεν έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Όπως και στα άλλα αφιερώματα που κάναμε για τις παραλίες, οι δικές σας επισημάνσεις και σχόλια, είναι αυτά που θα εμπλουτίσουν καλύτερα το θέμα.

Παραλία του Σταυρού λοιπόν, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ ανάπτυξη σε σπίτια και μαγαζιά. Πολλές οι αναμνήσεις που υπάρχουν στους Σερραίους, τόσο από αυτούς που έκαναν διακοπές αυθημερόν ή μια Κυριακή, ή έχουν και έμειναν σε σπίτια της περιοχής. Όλα τα «λεφτά» η βραδινή «βόλτα» με την περιοχή να έχει εξαπλωθεί. Για Beach Bar παλαιότερα υπήρχε ο θρυλικός «Ωκεανός» και τώρα λέγεται «Favela» ένα πανέμορφο beach bar.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το «AKTIO». Υπάρχει και το «ECSTASY» Beach Bar και υπάρχει και το «ΚΟΖΙ» Beach bar. Ψαροταβέρνα τρώμε στου «ΣΤΡΑΤΗ» και στους «ΑΦΟΥΣ ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ» άκουσα καλά λόγια. Μεγάλη ψαροταβέρνα με μεγάλη ποικιλία και ο «ΛΕΥΤΕΡΗΣ».

Βραδάκι και θέλουμε σε μια παραθαλάσσια περιοχή μια πίτσα. Πάμε λοιπόν στο «Ποσειδώνιο». Όπως και σε άλλες περιοχές του Στρυμονικού κόλπου συναντάμε τον «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ» για πίτσα και ιταλική κουζίνα.

Δεν μπορούν να λείψουν τα σουβλάκια, πάμε λοιπόν στην ανηφόρα μετά την πλατεία στο «SOUVLIKE». Πάμε και στο «QUALITY» ψητοπωλείο και πίτσα. Οβελιστήριο «ΓΥΡΟΒΟΛΙ». Για μπύρα και καλό ρεστωράν τέρμα πάνω στο «AMALTHEIA» και στον «ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ». Σνακ μπαρ πάμε στο «WHATEVER και στην ανηφόρα στον «ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». Για γύρο και «ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ» βρήκαμε.

Για καφέ, ωραίο μαγαζί είναι το «IL MONDO». Πηγαίνουμε και στο εντυπωσιακό «Bel-Air» ενώ έχει και Pizza.

Και στο «MONK CAFÉ» αλλά και στο παραδοσιακό καφενείο «MΑΓΙΚΗ ΑΥΛΗ» και στο «ΤΑΞΥΔΙΑ». Συναντήσαμε και το «ΚΑΦΕ ΑΠΟΥΣΙΑ». Μπουγάτσα στου «ΓΡΗΓΟΡΗ».

Για παγωτά στο «Cookies» και για άλλες γεύσεις στου «ΔΕΛΑΚΗ». Πολύ ωραίο σύγχρονο μαγαζί για ψητά στον «MOYSTAKA». Βρίσκουμε και το «MAK ΝΤΑΝΑΣ» πιο κάτω. Για κρέπες στο «CREPE-ΠΩΛΕΙΟΝ». Επόμενο αφιέρωμα η Κάρυανη Καβάλας.

* το κείμενο  και οι φωτογραφίες είναι του 2018 από το www.fonh.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *